Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

(flits)scheiden van buitenlands huwelijk

  • margo

    Beste mensen,

    Kan iemand ons advies geven?

    Wij willen scheiden, eventueel flitsscheiding indien mogelijk. We zijn 8 jaar gelden in het buitenland getrouwd (indonesie). Het huwelijk is gelegaliseerd en geregistreerd in NL.

    Ons is nu bij de gemeente/stadhuis in NL 2 verschillende dingen verteld:

    1 Flisscheiding is mogelijk maar de vraag is of dit in Indonesie erkend zal worden. Dat is voor ons echter geen een probleem, zolang het maar in NL erkend wordt, latere zorg is hoe de scheiding in Indonesie geregeld gaat woren. Er is gezegd dat we voor omzetting in partnerschap een recente afschrift huwelijksakte nodig hebben. We kunnen in NL wel een uittreksel van de burgerlijke stand krijgen, maar geen afschrift huwelijksakte (zeggen ze)

    2 Voor een akte zouden volgens het stadhuis terug moeten naar Indonesie. Denkt u dat dit juist is? Zou dit niet via de ambasade geregeld kunnen worden? Probleem (op het geld van de reis na) dat we dan waarschijnlijk de documenten ook eerst weer moeten laten legaliseren en beedigd laten vertalen, of niet?

    heeft u bruikbare tips of adviezen. Bij voorbaat heel erg bedankt!!!

    Vriendelijke groet,

    Margo

  • Nanda

    Ik zou gewoon eens contact opnemen met de Ambassade van Indonesie, ik denk dat die jullie wel verder kunnen helpen….

    Groetjes Nanda