Van:

Luchtenveld R. R.Luchtenveld@tweedekamer.nl

Verzonden:

woensdag 13 april 2005 14:41:43

Aan:

“jos aalders” aaldersjos@hotmail.com

Onderwerp:

RE: Omgangsrecht is een fopspeen en doet geen recht aan de relatie van ouder en kind

Geachte heren J.Aalders, C. Xhofleer en A.Verdiessen

Bijgaand het verslagje/reactie VVD op jullie punten. Mocht een en ander onvoldoende duidelijk zijn, dan kunt u ons altijd weer benaderen.

Geachte heren , Aalders en Xhofleer en A.Verdiessen

Zoals afgesproken zou ik R.Luchteveld (VVD) een verslagje maken van onze afspraak/gesprek van donderdag 7 april jl. over de standpunten van de Familie4Justice.

Ten aanzien van uw standpunt over:

1. Antwoord R.Luchteveld (VVD) Gelijk gezag bij geboorte.

De VVD staat hier welwillend tegenover. Het is logisch dat beide ouders vanaf de geboorte per definitie gezamenlijk het gezag krijgen.

2. Antwoord R.Luchteveld (VVD) Wettelijk co-ouderschap

Er van uitgaande dat beide ouders (vanaf geboorte) het gezamenlijk gezag hebben, is het wat de VVD betreft de verantwoordelijkheid van beide ouders om gezamenlijk het ouderschap uit te oefenen. Het is in gevallen dat er overeenstemming is over de uitoefening van het ouderschap niet aan de overheid om hierin dwingende regelgeving te ontwerpen. Uitvoering van het gezamenlijk gezag is slechts de verantwoordelijkheid van de ouders.

Indien er een geschil rijst met betrekking tot de uitoefening van het gezamenlijk gezag cq het ouderschap, dan moeten hieromtrent bindende en afdwingbare/handhaafbare afspraken worden gemaakt. Uitgangspunt is in ieder geval de gelijkwaardigheid van beide ouders. Ook hier ligt primair de verantwoordelijkheid bij de ouders. Deze kunnen desgewenst bemiddeling inschakelen. Als laatste redmiddel kan de rechter een oordeel geven.

3. Antwoord R.Luchteveld (VVD) Raad voor de Kinderbescherming niet meer bij echtscheidingen betrekken.

De VVD is het hier voor 100% mee eens. Alleen indien er ?echt iets aan de hand is? is er een rol voor de Raad voor de Kinderbescherming. Maar de aanleiding hiervoor heeft niets met de echtscheiding te maken. Het is daarom niet meer dan logisch om de Raad voor de Kinderbescherming niet meer bij echtscheidingszaken te betrekken.

De ouder die bij een scheidingsverzoek opeens roept dat ?er wel iets aan de hand is?, moet hardhandig worden aangepakt en uitleggen waarom er niet eerder aan de bel is getrokken.

4. Antwoord R.Luchteveld (VVD) Parlementaire enquête.

De Parlementaire inspanningen kunnen beter benut worden om het personen- en familierecht te laten aansluiten bij de huidige maatschappelijke verhoudingen, dan dat er een Parlementaire Enquête wordt gehouden waarvan de uitkomst voor de VVD al vaststaat. Het is ons in ieder geval bekend dat de Jeugdzorg in deze slecht functioneert.

De punten 2 en 3 worden voor het overgrote deel door het wetsvoorstel 29 676 geregeld!

Disclaimer

Indien u de link niet kunt openen, neemt u dan contact op met telefoonnummer 070-3182211. Meer informatie vindt u op de website www.tweedekamer.nl

If you are unable to access the link, please dial +31 70 3182211. Additional information is available on the website www.tweedekamer.nl and www.houseofrepresentatives.nl

———————————————————————————————————————-

Helaas is het voorstel van R.Luchteveld (VVD) nu zover afgeroomd, dat wij er niet meer achter kunnen staan.

Zoals jullie kunnen zien hierboven wat Dhr R.Luchteveld (VVD) ons schreef, en nu hieronder (zie plenaire vergadering 13 juni) wat er nog over is .

Er blijft ons nu dus geen andere keus, om aan onze eisen (zie burgerinitiatief) waar Dhr R.Luchteveld het eerst mee eens was vast te houden.

Wij hopen dan ook dat het voorstel Luchteveld, op 13 juni 2006 er niet door zal komen, want het lost het probleem niet op.

Nog steeds geen gelijkwaardigheid Wat een dwaze

Wij Familie4justice schreven het al naar de eerste-kamer, en hopen dat het voostel Luchteveld (VVD) en aangenomen door de tweede-kamer, er niet door zal komen.

Het lost het probleem niet op, dus laten wij doorgaan om het voor eens en voor altijd op te lossen.

Wij gaan zeker door, want enkel met deze onderstaande eisen kan er rust komen in het familierecht.

Nog een lange weg te gaan

Maar wij gaan door voor :

1- Gelijk gezag bij geboorte !

EVRM en IVRK waaronder ook de reeds voorhanden jurisprudentie bij het Europese Hof, veronderstelt en bevestigt ons standpunt; gelijk gezag bij geboorte

2- Gelijkwaardigheid fiftyfifty Co-ouderschap dan kun je zorgplan pas echt waarborgen!

3- Dat De Raad voor de Kinderbescherming niet meer bij (echt)scheidingen betrokken worden. Die is en moet worden ingeschakeld bij strafbare feiten als Kindermishandeling Incest Ontvoering en Verwaarlozing."

4- Een Parlementaire Enquete: Een parlementaire enquête dient duidelijk te maken hoe het zo schandalig ver heeft kunnen komen. Erkenning en genoegdoening is noodzakelijk, eerlijk herstel zal het gedane leed en de ellende verzachten, ontzette families dienen herenigd te worden!

En met minder, wordt door ons geen genoegen genomen.!

dinsdag 13 juni 2006 10.15 uur

Plenaire vergadering

10.15 - 11.30 uur eerste termijn Kamer

http://www.eerstekamer.nl/9324000/1f/j9vvgh5ihkk7kof/vh05csmvvdqw

Initiatiefvoorstel-Luchtenveld wet beëindiging huwelijk zonder rechterlijke tussenkomst en vormgeving voortgezet ouderschap (29.676)