Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Burgerinitiatief Teken jij ook?

  • jos aalders

    Nog 18227 te gaan !

    Dus kom op maak er werk van en vraag medelanders ook te tekenen ga de straat op :

    Namens Familie4justice alvast bedankt,

    Ook voor alle die al tekende, waaronder ook SOS-PAPA, OUDERVERSTOTING , GVN leden, PARTIJRECHTENKIND, DWAZEOUDERS, de KINDEROMBUDSMAN, FatherCare Kenniscentrum i.o. Fathers4justice leden, Vision Light Tech, Lincoln Electric Europa bv en leden van Dwazevaders.

    SAMEN STERK

    MAAK SAMEN DIT WERK AF TOT EEN GOED EINDE !

    Actuele burgerinitiatieven

    http://www.parlement.com/9291000/modulesf/h7ybtg9p

    Het onderstaande formulier wat u ook kunt uitprinten of overschrijven moet ingevuld zijn mét :

    Naam, adres en geboortedatum van personen ouder dan 18 jaar en met de Nederlandse nationaliteit.

    Dan svp-per post verzenden naar J.Aalders, Ter attentie van Familie4Justice - Burgerinitiatief, Rietgansplein 23, 6883 DT, Velp gld, anders zijn ze niet geldig!

    Print het svp ook zo uit om zelf handtekeningen op te halen .

    PRINT ONDERSTAANDE UIT EN STUUR HET OP :

    Ondertekening

    Burgerinitiatief voor Gelijk Gezag - Co-ouderschap

    Aan Dhr J.Aalders

    Ter attentie van Familie4justice :

    Rietgansplein 23

    6883-DT

    Velp-Gelderland

    Tel 0268440431

    Wij eisen :

    1- Gelijk gezag bij geboorte .

    EVRM* en IVRK* waaronder ook de reeds voorhanden jurisprudentie bij het Europese Hof, veronderstelt en bevestigt ons standpunt; gelijk gezag bij geboorte .

    2- Gelijkwaardigheid = fiftyfifty .

    Co-ouderschap dan kun je zorgplan pas echt waarborgen .

    3- Dat De Raad voor de Kinderbescherming niet meer bij (echt)scheidingen betrokken wordt. Die is en moet worden ingeschakeld bij strafbare feiten als Kindermishandeling, Incest, Ontvoering en Verwaarlozing."

    4- Een Parlementaire Enquête: Een parlementaire enquête dient duidelijk te maken hoe het zo schandalig ver heeft kunnen komen. Erkenning en genoegdoening is noodzakelijk, eerlijk herstel zal het gedane leed en de ellende verzachten, ontzette families dienen herenigd te worden .

    (*) (Mensen en Kinderrechtenverdrag)

    Naam: ????????

    Geboortedatum:………………

    Adres:……………………???.

    Postcode:………………???.

    Woonplaats:……………..??.

    Handtekening

    Datum:??????????

  • Goh

    Hoi Jos,

    Ik mis nog wat rechten van het kind.

    Goh

  • jos aalders

    Beste zie even hier : IVRK*

    Meer info uitleg : Burgerinitiatief

    http://groups.msn.com/Familie4justice/naar1miljoen.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=1504&LastModified=4675571011274124413

    http://www.google.nl/search?hl=nl&q=EVRM+en+IVRK&meta=

    Meer over Co-ouderschap http://groups.msn.com/Familie4justice/coouders.msnw

    http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Co-ouderschap+co-ouders+familie4justice&meta=

    Dat zal in ons concept dan ook duidelijker naar voren komen.

  • jos aalders

    Wat is EVRM en IVRK :

    Veel mensen bellen en mailen naar ons met de vraag wat de betekenis van deze afkortingen , dus voor de mensen die het nog niet wisten hier de uitleg betreffende afkortingen EVRM en IVRK,

    EVRM : Europees verdrag waarin mensen- en burgerrechten voor alle inwoners van de verdragsluitende staten zijn geregeld. Het verdrag is opgesteld in 1950 in navolging van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Sindsdien is het uitgebreid met 12 protocollen. Het EVRM verbiedt onder andere het opleggen van de doodstraf. Het toezicht op de naleving van het EVRM ligt bij de Raad van Europa

    Met name de invoering van het elfde protocol in 1998 was ingrijpend. Tot 1998 was het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens alleen geldig in landen die het verdrag hadden geratificeerd. Sinds 1998 is het verdrag bindend voor alle lidstaten van de Raad van Europa. Ratificatie van de EVRM geldt als noodzakelijke voorwaarde om lid te kunnen worden van de Raad van Europa en overigens ook om lid te kunnen worden van de Europese Unie.

    In staten die het verdrag ratificeren heeft het verdrag een directe werking: de desbetreffende rechterlijke macht moet alle wetgeving en bestuur direct aan het EVRM toetsen.

    Indien burgers menen dat hun rechten voortkomend uit het EVRM door hun overheid worden geschaad, kunnen ze een procedure aanspannen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, waarvan de statuten ook in het EVRM zijn vastgelegd. Het hof zetelt in Straatsburg en hanteert als officiële talen alleen Engels en Frans. Het is niet te verwarren met het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. De nationale rechtsmiddelen moeten echter uitgeput zijn, dwz tot aan de hoogst mogelijke rechterlijke instantie hebben geprocedeerd zonder resultaat. Dit komt echter niet zeer veel voor, immers de burger kan beroep doen op het EVRM, immers het zijn algemeen verbindende rechtsbepalingen, zodat de rechter het beroep op het EVRM zal accepteren en toepassen.

    IVRK : De definitieve tekst van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (hierna: IVRK) werd op 20 november 1989 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem aangenomen. Dit is precies dertig jaar na de goedkeuring van de Verklaring inzake de Rechten van het Kind en tien jaar na het Internationale Jaar van het Kind. Het IVRK is op 2 september 1990 in werking getreden. Nederland ratificeerde het IVRK op 6 februari 1995 en op 8 maart 1995 werd het van kracht (Trb. 1990, 46 en 170).

    Het IVRK is een juridische weerslag van pedagogische noties hoe er met kinderen dient te worden omgegaan. Zo wordt er gesproken over de bescherming en zorg die nodig zijn voor het welzijn van het kind (artikel 3 IVRK) en over het recht op leven en ontwikkeling (artikel 6 IVRK). De opstellers van het IVRK hebben niet alleen een inventarisatie gemaakt van de rechten van het kind onder de reeds bestaande internationale mensenrechtenregelingen, zij hebben ook rechten vastgelegd die niet eerder in een internationaal instrument zijn opgenomen. Zo worden participatierechten van kinderen in het IVRK voor het eerst door een internationale regel erkend.

    De rechten die in het IVRK zijn opgenomen kunnen op verschillende manieren worden gerangschikt. Een indeling van de rechten die vaak wordt gebruikt, betreft de drie P’s: Provision (voorziening), Protection (bescherming) en Participation (participatie). De genoemde categorisering maakt vooral duidelijk dat kinderen tegenwoordig naast een recht op bescherming en voorzieningen, ook recht hebben op inbreng in zaken die hen aangaan.

    Nederland heeft het IVRK geratificeerd en ingevolge het monistische stelsel is het IVRK juridisch bindend voor Nederland. Het IVRK is een onderdeel van het Nederlandse recht en het Nederlandse recht dient in overeenstemming te zijn met het IVRK. Indien een burger zich met succes wil beroepen op een bepaling uit het IVRK tegenover een nationale rechter, moet de ingeroepen bepaling rechtstreekse werking hebben. Voordat een bepaling rechtstreekse werking heeft, moet de nationale rechter dat hebben toegekend aan het desbetreffende artikel.

    Meer info over IVRK EVRM zie bv :

    http://www.google.nl/search?hl=nl&q=EVRM+en+IVRK&meta=