Hoe het exact in de praktijk gaat weet ik natuurlijk niet, maar ik ben daar zelf ook al eens naar op zoek geweest. Dit zegt het Burgerlijk Wetboek:
Artikel 395a | BW1, Boek 1, Titel 17, Afdeling 1
1.Ouders zijn verplicht te voorzien in de kosten van levensonderhoud en studie van hun meerderjarige kinderen die de leeftijd van een en twintig jaren niet hebben bereikt.
2.Een stiefouder is gedurende zijn huwelijk of zijn geregistreerd partnerschap jegens de tot zijn gezin behorende meerderjarige kinderen van zijn echtgenoot of geregistreerde partner die de leeftijd van een en twintig jaren niet hebben bereikt, verplicht te voorzien in de bij het vorige lid bedoelde kosten.
En dan ook nog dez' en ik denk dat dat je antwoord dan is:
Artikel 395 | BW1, Boek 1, Titel 17, Afdeling 1
Een stiefouder is, onverminderd het bepaalde in artikel 395a van dit boek, alleen verplicht gedurende zijn huwelijk of zijn geregistreerd partnerschap levensonderhoud te verstrekken aan de tot zijn gezin behorende minderjarige kinderen van zijn echtgenoot of geregistreerde partner.
Goed gelezen en begrepen is zij dus inderdaad niet verplicht om door te betalen voor jouw zoon als jij komt te overlijden of als jullie ooit uit elkaar mochten gaan, tenzij een rechter anders bepaald heeft.