Beste Erik,
Regel schriftelijk zoveel mogelijk wat de omgang met je kinderen betreft, om later (jaren later) misverstanden te voorkomen en zet alle twee een handtekening voor akkoord met datum.
Want je doet het niet voor jullie twee of de buitenwacht maar in het belang van jullie kinderen, om te zorgen dat ze geen trauma oplopen.
En als jullie samen voor het Co-ouderschap kiezen (via de rechter), behoud je samen het ouderschap, je woont niet meer samen maar neemt wel samen de beslissingen wat de kinderen aangaat. Emotioneel blijf je er dus bij betrokken.
Maar deze afspraak is niet voor altijd bindend, altijd kan een van de twee deze afspraak te niet doen, meestal krijgt de verzorgendeouder (de moeder) dan het ouderschap toegewezen van de rechter.
Maar dat hoeft niet, jij kunt ook bij de rechter het ouderschap eisen in het belang van je kinderen, omdat jij toevallig de verzorgende ouder bent en je ex-partner (de vrouw) de kostwinner. Of je eist het ouderschap op bij de rechter tijdens de hoorzitting omdat jij vindt dat je ex-partner niet bij machte is om de kinderen evenwichtig op te voeden. Laat deze mogelijkheid niet voorbij gaan.
Hebben jullie wel eens aan relatietherapie gedacht ( door een relatietherapeut geen maatschappelijkwerker, scheiden is heus geen lolletje hoor.
En als jullie verschillende dingen/activiteiten ondernemen omtrent jullie relatie spreek dan samen af om de buitenwacht niet te informeren, zelfs jullie beste vrienden niet. DOE HET SAMEN.
Informeer via jullie huisarts naar Huize Zonneduin te Bloemendaal deze geeft ook onderandere relatietherapie en bespreek wat jullie mogelijkheden zijn.
Er komen daar veel mensen, wees niet bang dat je de enige bent hoor.
Veel succes!!
Ria