Zie hier: http://www.petities.nl/petitie/afwezige-vaders
Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.
Naar overzicht van alle forumsIk zag het al staan op http://www.bezorgdemoeders.nl/nieuws/88/leuk_tekenen.html
Inderdaad wel erg waardeloos geschreven.
Denk overigens dat dit soort petities totaal geen nut hebben.
Geeft wel aan wat het grote probleem is binnen het familierecht.
Dit soort strijd tussen vader en moeder of moeder en vader i.c.m. de term ‘belang van het kind’ binnen het familierecht maakt het familierecht een bloeiende business ten koste van het kind.
Centraal stellen van het belang van het kind dient allerminst het belang van het kind.
Veel beter zou het zijn, als de wet de vrede en fatsoenlijke omgangsvormen tussen de ouders voorop zou stellen.
Als er onderzoek gedaan wordt dient waarheidsvinding juist het belangrijkste te zijn.
Wat nodig is is strikte handhaving van de onaantastbaarheid en de gelijkwaardigheid van het ouderschap van beide ouders.
Voor de rest: alléén die gegevens verzamelen die er toe doen: werktijden ouders, schooltijden kind etc.
En de ouder die zegt niet te kunnen samenwerken met de andere ouder moet niet de ander kunnen verstoten, maar moet zich zelf laten ontheffen.
Dat lokt juist samenwerking uit. Een andere weg hoort er niet te zijn.
Geeft alleen maar strijd, waar strijd is moet rust komen en dus maar de makkelijke weg kiezen. Ten koste van het kind en de ouder die geen of weinig omgang meer heeft.
We zijn er dus nog lang niet in NL en zolang waarheidsvinding niet van belang is zal er strijd blijven want die wordt mede gecreerd door het huidige systeem.
Er mag pas sprake van gelijkwaardig ouderschap zijn indien:
* de ouders SAMEN een BEWUSTE keuze hebben gemaakt een kind SAMEN te krijgen en SAMEN op te voeden (wat meestal het geval is bij getrouwde stellen, gerigstreede partnerschappen en langdurige relaties)
* de vader zich vanaf het begin als gelijkwaardige ouder opstelt, dus vanaf de zwangerschap een groot deel van de zorg en betrokkenheid op zich opneemt
Als voldaan is aan bovenstaande 2 punten en er komt een breuk in de relatie of een strijd omtrent ouderschap dan MOET de VOORTZETTING van het gelijkwaardig ouderschap gegarandeerd kunnen worden. Er zijn echter gevallen waarin dat gewoon niet mogelijk is (waarin bijvoorbeeld al geen sprake is van een VOORTZETTING) en daarin moet de wet ook voorzien! (gelukkig doet de praktijk dat wel, maar hoe lang nog met zulke maffe wetswijzigingen?)
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?