Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

huis uitzetten en rekening blokkeren

  • Ria5

    Als iemand in echtscheiding is en de zaak loopt,maar is nog niet door de rechter bekrachtigd,mag de man dan zomaar de vrouw het huis uitzetten(koopwoning beider namen).

    Hij zegt dat hij de hyp. betaalt en daarom recht heeft op de woning,omdat het een ‘'gewoonterecht’' is geworden.

    Ook heeft hij zijn rekening latenblokkeren, en haar het huis min of meer uit gezet en zij moet maar uitzoeken wat ze doet.

    Hij heeft nu 2 weken kerstvakantie en eist dat hij die kleine van 7 jaar bij zich heeft.Hij drinkt heeeeeel veel en de vrouw is bang dat hij niet de volledige verantwoording aan kan.

    Wat kan zij nu doen,dit via haar advokaat doen of is er een andere weg.

    Graag een antowrrd hierop,zodat zij stappen kan ondernemen

  • Marieke

    Dat drinken is helaas geen onderdeel waarover je zomaar een winst in de rechtszaal kan behalen.

    Het huis uitzetten kan niet. Dit is strafbaar, hier moet een kortgeding over gaan. Beste start de vrouw deze direct op, bijvoorbeeld met benoeming van huis uitzetting zonder rechtsgeldigheid, kind wat een dak moet hebben.

    Kind opeisen kan alleen via de rechter. Dus is er nog geen omgangsregeling afgesproken zullen jullie er aamen uit moeten komen.

    Zo niet, ook dit in kortgeding.

  • Ria5

    Ja er is wel al een omgangsregeling in bij convenant opgenomen.Vader heeft op papier om het weekend ,maar vader heeft nu kerstvakantie tegelijk met kind vrij en heeft kind 2 weken in overleg met de moeder,maar de vader gaat nu dwarsliggen en moeder het huis uit gezet,zodat zij maar ergens anders moet slapen.Om het kind hier niet de dupe te laten worden,slaapt zij nu elke dag ergens anders en moet afspraken maken om haar kind te zien en evt wat leuks te doen,daar vader de hele dag zuipt en kind de deur niet uit laat gaan,niet wast en tanden laat poetsen,pyama laat lopen de hele dag enz.

    Morgen dus met spoed een kort geding aan spannen.Zij krijgt ook geen geld van hem en is dus afhankelijk van anderen.Ook hij moet betalen voor kind,maar pas na de scheiding,dus moeilijk

  • Marieke

    Ria5

    Ja er is wel al een omgangsregeling in bij convenant opgenomen.Vader heeft op papier om het weekend ,maar vader heeft nu kerstvakantie tegelijk met kind vrij en heeft kind 2 weken in overleg met de moeder, maar de vader gaat nu dwarsliggen en moeder het huis uit gezet,zodat zij maar ergens anders moet slapen.

    Dus dat de vader het kind 2 weken heeft is in goed overleg gebeurd. Dit is in ieder geval al prettig om te horen.

    Wat hebben ze in het convenant opgenomen wat betreft het huis? Als daarin staat dat meneer recht heeft op gebruik van de woning, heeft hij haar nog steeds niet terecht de deur gewezen, maar dan is het al begrijpelijker.

    Ria5

    Om het kind hier niet de dupe te laten worden,slaapt zij nu elke dag ergens anders en moet afspraken maken om haar kind te zien en evt wat leuks te doen,daar vader de hele dag zuipt en kind de deur niet uit laat gaan,niet wast en tanden laat poetsen,pyama laat lopen de hele dag enz.

    Dat wat vader doet, is helaas aan vader. Hier hebben we ook een kind wat als bij moeder is pas na twaalf uur naar bed gaat, kunnen we ook niks aan doen.

    Dat moeder afspraken moet maken om iets leuks te doen is logisch, volgens afspraak heeft vader het kind de twee weken van de kerstvakantie.

    Ria5

    Morgen dus met spoed een kort geding aan spannen.Zij krijgt ook geen geld van hem en is dus afhankelijk van anderen.Ook hij moet betalen voor kind,maar pas na de scheiding,dus moeilijk

    Waarom is hier dan niks in convenant over opgenomen? In principe gaat de betalingsplicht in op het moment dat ze het huis verlaat. Dus in kort geding moet verblijfplaats kind afgedwongen worden en alimentatie eis vanaf dat moment.

    Een kort geding is altijd een tussen beschikking tot dat de uitspraak van de rechtbank komt in de ‘grote’ zaak.

    De betalingsplicht gaat dus al eerder in. Ook eventuele partneralimentatie kan in kort geding geeist worden.

  • Ria5

    ok,dat van de kerstvakantie lag niet vast.Alleen om het weekend,maar om de vader ‘'tegemoet’' te komen en het kind een ‘'plezier’' te doen is dit geregeld in de vakantie,maar achteraf gezien,is dit geen goed idee geweest.Moeder mag kind 2 weken niet zien,maar

    zij dwingt dat nu af,omdat hde kleine nu 2 weken binnen zit en niet naar buiten gaat en de hele dag in pyama zit en alleen maar patat eet.Dus zij gaat nu vanmiddag de kleine halen en wat leuks met hem doen,ongeacht of hij het er mee eens is.

    Verblijfplaats kind kan alleen nu bij vader,omdat moeder nu overal nachtjes gaat slapen en dat die kleine niet aan wil doen en hem in dus rust gunt,maar ja een vader die alcohollist is….en rust???