Ria5Ja er is wel al een omgangsregeling in bij convenant opgenomen.Vader heeft op papier om het weekend ,maar vader heeft nu kerstvakantie tegelijk met kind vrij en heeft kind 2 weken in overleg met de moeder, maar de vader gaat nu dwarsliggen en moeder het huis uit gezet,zodat zij maar ergens anders moet slapen.
Dus dat de vader het kind 2 weken heeft is in goed overleg gebeurd. Dit is in ieder geval al prettig om te horen.
Wat hebben ze in het convenant opgenomen wat betreft het huis? Als daarin staat dat meneer recht heeft op gebruik van de woning, heeft hij haar nog steeds niet terecht de deur gewezen, maar dan is het al begrijpelijker.
Ria5Om het kind hier niet de dupe te laten worden,slaapt zij nu elke dag ergens anders en moet afspraken maken om haar kind te zien en evt wat leuks te doen,daar vader de hele dag zuipt en kind de deur niet uit laat gaan,niet wast en tanden laat poetsen,pyama laat lopen de hele dag enz.
Dat wat vader doet, is helaas aan vader. Hier hebben we ook een kind wat als bij moeder is pas na twaalf uur naar bed gaat, kunnen we ook niks aan doen.
Dat moeder afspraken moet maken om iets leuks te doen is logisch, volgens afspraak heeft vader het kind de twee weken van de kerstvakantie.
Ria5Morgen dus met spoed een kort geding aan spannen.Zij krijgt ook geen geld van hem en is dus afhankelijk van anderen.Ook hij moet betalen voor kind,maar pas na de scheiding,dus moeilijk
Waarom is hier dan niks in convenant over opgenomen? In principe gaat de betalingsplicht in op het moment dat ze het huis verlaat. Dus in kort geding moet verblijfplaats kind afgedwongen worden en alimentatie eis vanaf dat moment.
Een kort geding is altijd een tussen beschikking tot dat de uitspraak van de rechtbank komt in de ‘grote’ zaak.
De betalingsplicht gaat dus al eerder in. Ook eventuele partneralimentatie kan in kort geding geeist worden.